Orban amintește pasul în spate pentru Iohannis: E președinte și datorită retragerii mele

foto presidency/ Klaus Iohannis
foto presidency/ Klaus Iohannis

Ludovic Orban a amintit de baza relației cu Klaus Iohannis și momentul decisiv spre președinție. 

”Ultima oară am comunicat la decorarea Preafericitului Patriarh” a spus Ludovic Orban despre ultima interacțiune cu președintele Klaus Iohannis, adică în 22 iulie. 

”Am demonstrat în patru ani de mandat de președinte al PNL că am instituit un parteneriat cu președintele României care a funcționat foarte bine și care a dus la rezultate foarte bune. Oricine face speculații legate de relația pe care o am cu președintele Klaus Iohannis trebuie să aibă în vedere acest lucru. Relația mea cu președintele Klaus Iohannis e una mult mai veche.

Vezi și: Intervenții externe în lupta pentru șefia PNL. Ludovic Orban: Eu sunt Stan Pățitul! Am FOST SCOS din cursă în 2016

În 2014, după alegerile europarlamentare, președintele partidului, Crin Antonescu, și prim-vicepreședintele partidului, Klaus Iohannis, și-au dat demisiile din funcțiile pe care le dețineau pentru neatingerea obiectivului fixat de 20%. După demisiile lor, mi-am anunțat candidatura la președinția PNL, candidatură primită cu aplauze la momentul respectiv, pentru că am fost singurul care m-am opus USL-ului, care am votat împotriva USL-ului. (...) În momentul în care Klaus Iohannis venit la Delegația Permanentă și a cerut derogare pentru a candida la o funcție de conducere în partid, l-am întrebat dacă vrea să candideze la funcția de președinte, mi-a răspuns ”Da” și, în condițiile respective, mi-am retras candidatura și l-am susținut pe Klaus Iohannis.

”Normal că am cedat în favoarea lui Klaus Iohannis”

Am și argumentat de ce-l susțin, pentru că viitorul președinte al PNL trebuia să fie un candidat la funcția de președinte a țării, cu șanse, iar măsurătorile pe care le făcusem ne arătau că actualul președinte al României avea, la acea vreme, o cotă importantă de încredere, de 34- 35% și o intenție de vot de 30%. Normal că am cedat în favoarea lui Klaus Iohannis. Știam că președintele PNL trebuie să fie cel mai bun candidat al partidului la funcția de președinte al României și această decizie a fost una politică corectă.” a spus Ludovic Orban, la Digi24, subliniind că Klaus Iohannis a câștigat președinția țării atunci deși aproape nimeni nu-i dădea nicio șansă. 

Întrebat dacă spune că a fost ales Klaus Iohannis președinte datorită retragerii sale, Ludovic Orban a răspuns: ”Și datorită retragerii mele”, susținând că poziția sa față de USL i-ar fi determinat pe mulți liberali să-i dea votul atunci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel