Orban acuză "discursuri populiste" legate de bugetul pe 2021

Ludovic Orban a transmis un mesaj după adoptarea de către Parlamentul României a bugetului de stat pentru anul 2021. 

"Parlamentul României, cu nouă majoritate de dreapta, a dat votul, astăzi, după două zile de dezbateri, pe legea bugetului de stat și pe legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021. Principalul obiectiv al legii bugetului, asumat de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR este relansarea economică, care să se bazeze pe o creștere a investițiilor, a absorbției fondurilor europene, și pe o adoptare cât mai rapidă a Planului Național de Relansare și Rezilientă.

Bugetul de anul acesta a fost construit ținând cont de rigorile care sunt impuse de Tratatul UE și de faptul că există declansată procedura de deficit excesiv și că atare noi trebuie să respectăm toate țintele de deficit care au fost negociate cu partenerii noștri din UE. În ciuda discursurilor populiste, bugetul pe 2021 este unul al investițiilor și al dezvoltării, nu unul al austeritătii.

Felicit coaliția de guvernare și majoritatea parlamentară PNL, USR-PLUS, UDMR pentru implicare și pentru lucrul intens, în realizarea unui buget responsabil, precum și colaborarea dintre Parlament și Guvern, pentru adoptarea acestei legi fundamentale pentru evoluția țării noastre. Continuăm, impreună, planul de reforme și dezvoltare început în 2020!", a transmis Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel