Orban, TAXAT de CSM. Cazanciuc: Asta fac judecătorii, fie că vă place, fie că nu!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

CSM a decis că Ludovic Orban a afectat independenţa judecătorilor, după ce, în iunie, premierul a îndemnat judecătorii 'să judece cu mai multă atenţie'. Robert Cazanciuc a comentat ştirea. 

"Probabil ați aflat decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care premierul Orban a fost taxat întrucât a afectat independenţa magistraţilor atunci când i-a îndemnat pe judecători 'să judece cu mai multă atenţie'.

La preluarea mandatului de premier, dl Orban ne anunța că printre prioritățile sale se numără și 'independența justiției'. Este adevărat că nu a menționat și modalitățile prin care urma să se asigure că magistrații aveau să rămână imparțiali, drepți și responsabili. Îndemnul premierului Orban adresat magistraților: 'să judece cu mai multă atenţie', este o încălcare evidentă a principiului separației puterilor în stat.

Premierul PNL este liber să își certe proprii miniștri care au adus la rang de virtute incompetența, însă un judecător ia decizii numai în conformitate cu legile țării și probele prezentate de părți. Judecătorii aplică legea, dle Orban, fie că vă place, fie că nu! Așa stau lucrurile într-un stat de drept! Dacă trebuie să întrebați la Bruxelles, faceți-o, dar tot aceasta va fi răspunsul", apreciază senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel