EXCLUSIV  Orașul din inima României care nu are cursă aeriană către București. Pașcan (PMP): Avem spre Viena și Budapesta. O vreme s-a dorit închiderea aeroportului

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Marius Pașcan, lider al partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre aeroportul din Târgu Mureș.

Aeroportul Internațional Transilvania din Târgu Mureș nu are nicio cursă spre București, capitala României, însă are curse către Viena și Budapesta. Marius Pașcan, lider al Partidului Mișcarea Populară, a venit cu precizări despre această problemă:

„În Târgu Mureș a fost, multă vreme, în reparații aeroportul. Ar fi o soluție pentru deplasările de business, pentru întâlniri politice, pentru turiști care poate doresc să viziteze Parlamentul României, Muzeul de Istorie. Poate vor să vină în București cum se duc acum la Viena. De la Târgu Mureș la Viena cred că se poate cu avionul“, a punctat Val Vâlcu.

„Și la Viena, și la Budapesta avem cursă directă de la Târgu Mureș, dar, din păcate, nu avem către București. Nu văd niciun fel de preocupare având în vedere că această situație trenează de mai mulți ani. Aeroportul din Târgu Mureș a fost închis o vreme pentru lucrări de reabilitare a pistei, s-a redeschis, a funcționat câteva luni această cursă reluată de Tarom, Târgu Mureș-București, iar apoi a fost închisă, fiind caracterizată ca nerentabilă.

Nu-mi vine să nu comentez câtă vreme, totuși, nu cred că era singura cursă nerentabilă din țară, cu atât mai mult că leagă Transilvania, centrul țării, că Târgul Mureș este inima României, de Capitală. Nu e vorba doar de deplasări cu caracter turistic, ci e vorba și de legături de afaceri, legături economice, implicit deplasări pe linie parlamentară, a celor care reprezintă municipiul Târgu Mureș și județul Mureș în Parlamentul României, dar nu există interes în acest sens“, a precizat Marius Pașcan.

S-a dorit închiderea aeroportului

„Cei din alte județe fac legătura ori cu noi, ori cu Clujul, și ar veni la Târgu Mureș să folosească cursa aeriană dacă ar exista. O vreme s-a și dorit închiderea aeroportului din Târgu Mureș, existau și tot felul de interese imobiliare și cu implicații de natură politică, dar nu s-a reușit pentru că au reacționat cetățenii care își doresc un aeroport aici, la Târgu Mureș, deși nu prea beneficiază de sprijin.

Atunci când s-a încercat ca anumite curse, care nu sunt tocmai rentabile, să nu fie închise, și să vină Consiliul Județean, care deține aeroportul, cu acele subvenționări sau facilități, automat s-au blocat în instanță fiind considerate ca inoperabile și neaprobate la nivelul UE. Nu o înțeleg în situația în care Uniunea Europeană susține tot felul de exerciții financiare, dar atunci când nu te ajută și cauți să te ajuți singur, blochează nejustificat astfel de demersuri“, a mai spus, la DC News, Marius Pașcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel