Oraşul antic Babilon, pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Alexandru Ichim / 06 iul 2019 / 05:00 Salveaza PDF Comentarii
FOTO: Twitter / UNESCO
Descriere foto: FOTO: Twitter / UNESCO

Babilon, unul dintre cele mai faimoase orașe antice din lume a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO, susține AFP. 

Orașul civilizației antice, situat la sud de Bagdad, a fost inclus pe lista UNESCO după trei decenii de lobby intens din partea Irakului. 

Situat pe malul fluviului Eufrat, la 100 de km sud de Bagdad, oraşul a fost inima vechiului imperiu babilonian cu peste patru mii de ani în urmă. "Era cel mai mare oraş populat din istoria antică", a declarat Qahtan al-Abeed, directorul Antichităţilor din Basra, care a prezentat dosarul Babilonului la UNESCO, acesta fiind aprobat vineri în urma unui vot al Comitetului organizaţiei la Baku, în Azerbaidjan.

Includerea Babilonului în Patrimoniul Mondial UNESCO "va încuraja cercetările şi dezvoltarea sitului şi va face publicitate pentru atragerea turiştilor", a mai spus Qahtan al-Abeed.

Babilon, un loc special în istorie

 

Babilonul ocupă un loc special în istoria şi mitologia mondială, cu faimoasa sa poartă Ishtar, grădinile sale suspendate şi turnul Babel - două monumente emblematice, chiar dacă localizarea lor este încă dezbătută.

Pe teritoriul Irakului se află cel puţin 7.000 de situri arheologice, iar cinci dintre ele se află deja înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25