Orăştie, pană curent. Jumătate din municipiu, de 24 de ore fără energie electrică

Mihai Ciobanu / 08 sep 2018 / 11:22 Salveaza PDF Comentarii
Curent electric
Descriere foto: Curent electric

Mai mult de jumătate dintre abonaţii casnici din municipiul Orăştie nu au energie electrică de mai bine de 24 de ore, după ce un transformator electric a luat foc, iar mai multe cabluri de curent au fost distruse, a informat sâmbătă primarul localităţii, Ovidiu Bălan. 

"Sunt peste 4.000 de abonaţi care nu au curent de vineri dimineaţa, când a fost o avarie majoră la liniile de medie tensiune, iar un transformator a luat foc. O parte din cablurile importante au fost carbonizate, unele chiar îngropate prin pământ. Suntem aproape paralizaţi", a declarat, pentru Agerpres, edilul local. 

Potrivit acestuia, zonele centrale ale municipiului şi o parte dintr-un cartier de blocuri nu au curent electric, iar iluminatul public este asigurat în proporţie de 20%. Spitalul municipal a fost trecut pe o linie de rezervă, iar staţia de tratare a apei în oraş funcţionează pe generatoare de electricitate. 

"Este nevoie de mai multe echipe de intervenţie ale companiei de electricitate. Ei ne-au informat că lucrează cu zece echipe, dar apreciem că numărul este insuficient. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că nu au curent de mai mult de 24 de ore', a adăugat primarul municipiului Orăştie. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26