Orașele din România unde nu se simt seismele. Care este motivul

Cutremur
Cutremur

Există români pentru care cuvântul seism nu aduce panică. În unele orașe din țară, cutremurele nu se simt, iar explicația cercetătorilor clarifică acest aspect.

Printre cei care pot dormi liniștiți se află ardelenii şi bănăţenii. Alba Iulia, Cluj Napoca şi Oradea sunt oraşele cu cel mai mic risc de  seism.

Locuitorii acestor zone povestesc că nu au mai simţit un cutremur de trei decenii. Mai precis, de la cel din '77, care abia a fost sesizat. Ardelenii se consideră cei mai norocoşi români când vine vorba depre cutremure. Tinerii de aici n-au simţit niciodată un cutremur, iar cei trecuţi de 40 de ani îşi amintesc vag de seismul din 77, care a făcut victime în Bucureşti. În Alba Iulia, abia dacă a fost simţit, scrie Antena 3. În plus, municipiul Oradea se numără şi el printre oraşele cu cel mai mic risc seismic. În orice caz, autorităţile sunt gata oricând să intervină în cazul producerii unui seism. Experții susțin că efectele seismelor din zona Vrancea nu se simt în Ardeal datorită structurii geologice care este elastică, iar astfel unda seismică este atenuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel