Oradea, prima reşedinţă de judeţ care devine staţiune de interes naţional

Oradea este pe cale să devină prima reşedinţă de judeţ numită staţiune de interes naţional. Proiectul este deja pe hârtie, iar banii europeni, cu care s-au construit un nou parc acvatic, un spital de recuperare, poduri şi au fost reabilitate clădiri monument, pot transforma planurile în realitate. 

Planurile sunt deja creionate pentru cei aproape 40 de kilometri pătraţi din Oradea. Oraşul ar putea, în curând, marca o premieră pentru ţara noastră.

"Undeva la 25% din suprafaţa oraşului va deveni o staţiune turistică de interes naţional, o dată ce va apărea şi hotărârea de Guvern. Zona pe care noi am selectat-o împreună cu experţii Ministerului Turismului respectă toate criteriile", a declarat Mihai Jurca, director "Visit Oradea", pentru observator.tv. 

Clădirile vechi de mai bine de un secol, dar mereu pline de viaţă, promenada de pe malurile Crişului Repede, dar şi ştrandul cu apă termală sunt punctele principale de interes de pe harta turistică.

Transformarea oraşului va fi posibilă cu fonduri europene, dar accesarea acestora va fi posibilă doar după obţinerea titlului de staţiune turistică, aşteaptat de la Ministerul Turismului luna aceasta.

"Atât timp cât vom putea beneficia de anumite fonduri şi de dezvoltare plus promovare, noi suntem de acord să facem acelaşi lucru şi este o onoare pentru noi că putem deveni o staţiune turistică de interes naţional", a declarat şi Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea. 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel