Orașul din România unde străzile sunt denumite pe model tipic american

Localitatea Pecica, din județul Arad, este unică în România, având în vedere că străzile nu au nume, ci sunt numerotate cu cifre arabe, pe model tipic american.

Decizia a fost luată în 2002 pentru a evita conflictele dintre populaţia română, majoritară, şi cea maghiară – minoritară, scrie adevarul.ro.

Reprezentanţii administraţiei locale vorbesc, la motive, şi despre reducerea unor cheltuieli pricinuite de afişarea bilingvă a numelor de străzi, care ar fi implicat comandarea unui număr dublu de plăcuţe pentru străzi.

Astfel, în Pecica s-au făcut patru zone: 100, 200, 300 şi 400 iar fiecare zonă este despărţită de trei străzi importante, notate cu 1, 2 şi 3.

Locuitorii din oraşul Pecica se arată încântaţi de ineditul situaţiei şi afirmă că e mai util acest sistem.

Acest model al denumirii străzilor cu cifre arabe este tipic american. În Manhattan (din New York), străzile fuseseră numerotate încă din anul 1811, atunci când s-a stabilit planul arhitectural al zonei, potrivit sursei citate.

Sistemul denumirii străzilor cu cifre este folosit și în alte localități din România, precum Sulina și comuna Cristian de lângă Sibiu, cu mențiunea că s-au folosit cifre romane,  nu cifre arabe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel