Mihai Șora: Papahagi, analfabetul funcțional, lovește din nou

Replici dure între Mihai Șora și Adrian Papahagi, pe Facebook. Totul a pornit de la mesajul pe care Mihai Șora l-a postat după decesul liderului cubanez Fidel Castro.

În urmă cu o zi, Mihai Șora a scris la scurt timp după anunțul decesului lui Fidel Castro: "Despre morți – numai de bine !
(Cel puțin așa spune vorba populară.)
Stau și mă gândesc cam ce s-ar putea spune de bine despre Fidel Castro. Am găsit trei lucruri (poate că mai sunt și altele, dar de acestea sunt sigur):
1. Avea un prenume frumos. „Fidel" vine din latinescul „fides" și trimite la credință.
2. Deși situația nu era tocmai simplă în familia Castro, iar băiețelul Fidel a fost, ani la rând, un băiețel ilegitim, părinții lui au hotărât că el ar trebui, totuși, botezat: și l-au botezat la vârsta de nouă ani (ceea ce, până la urmă, nu a contat prea mult, iar micuțul Fidel nu a devenit neapărat creștinul, iubitorul de semeni, adultul responsabil Fidel).
3. În anii '50, și-a dat doctoratul în drept: un doctorat de-adevăratelea, cum se făcea pe vremuri (lucru pe care l-ar fi putut învăța și fostul nostru premier de la șeful cubanez).
Dragii mei,
la dispariția tovarășului Fidel Castro, mă grăbesc să-l reascult pe Domnul Compay Segundo.
Ceea ce vă doresc și dumneavoastră", a fost postarea pe Facebook a lui Mihai Șora. 

Sâmbătă seară, Adrian Papahagi publica mesajul: "Îi poate spune cineva domnului Şora să n-o mai lase pe nevastă-sa să scrie pe pagina lui de Facebook?". 

Soţia filosofului, Luiza Palanciuc-Şora, a intervenit în discuţie, duminică dimineaţă, catalogând gândul emis de Papahagi drept "mârlănie", scrie romaniatv.net.

Astăzi, Mihai Şora a transmis o replică dură pentru Adrian Papahagi: "Analfabetul funcţional loveşte din nou! De data aceasta, are studii la Sorbona şi spume la gură (cele din urmă prevalând asupra celor dintâi). Dragii mei, nu sunt un admirator al lui Fidel Castro (Doamne fereşte!). Sper că au mai rămas şi oameni care pricep o snoavă şi n-au nevoie doar de propoziţii rudimentare sau de înjurătura groasă pentru a înţelege tâlcul unui mesaj. Există şi alte patiserii (decât spuma la gură) pentru a consemna dispariţia unui dictator".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel