Ora de vară 2019. Când se dă ceasul înainte. S-ar putea anula!

Ora de vară 2019. Când se dă ceasul înainte. Iarna s-a sfârșit, iar oamenii se pregătesc de sezonul cald, moment în care și ora se schimbă. Iată când și dacă se va mai da ceasul înainte.

Ora de vară 2019. Când se dă ceasul înainte. În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, România trece de la ora de iarnă, la cea de vară. Anul acesta, evenimentul va avea loc în noaptea de 30 spre 31 martie. Astfel, ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Ora de vară 2019. Când se dă ceasul înainte. O directivă europeană din 2001 reglementează trecerea de la ora de iarnă la ora de vară şi invers. Toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekend din din octombrie. Dar reintroducerea orei de vară datează de fapt din 1977. Ea avea drept obiectiv economisirea energiei, deşi eficienţa sa a fost contestată.

Ora de vară 2019. Când se dă ceasul înainte. RTBFInfo a consultat internauţii cu privire la această temă în octombrie 2017 şi la întrebarea "Ar trebui abandonată schimbarea orei?", pusă unui eşantion de 2.982 de persoane consultate, 80% au răspuns "da".

Vezi și: Horoscop Camelia Pătrășcanu, 4-10 martie. Zodia care va trece printr-o despărțire

Ora de vară 2019. Când se dă ceasul înainte. Această practică a fost dezbătută și contestată. În vara anului 2018, Comisia Europeană a organizat o consultare publică pe acest subiect, la care 84% dintre europeni au răspuns în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei.

Ora de vară 2019. Când se dă ceasul înainte. Până în aprilie 2019, fiecare stat membru al UE ar trebui să comunice dacă intenționează să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă. Ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie, iar țările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă vor putea face acest lucru pe 27 octombrie. 

Vezi și: Dieta cu lămâie fiartă. Slăbești pănâ la 10 kilograme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel