EXCLUSIV  ORA de VARĂ 2018: Adevărul despre SCHIMBAREA OREI. FAKE NEWS-ul crezut de mulți români

În curând vom trece la ora de vară a anului 2018. 

ORA de VARĂ 2018: Adevărul despre SCHIMBAREA OREI În această lună, martie, trecem la ora de vară a anului 2018. Cu toții știm că la nivelul Parlamentului European se ia în discuție renunțarea la schimbarea orei, dar, până-n acest moment nu s-a luat o decizie. Prin urmare, România și celelalte state europene continue să schimbe ora, cel puțin în acest an. 

FAKE NEWS despre ORA de VARĂ

ORA de VARĂ 2018: Adevărul despre SCHIMBAREA OREI  În România, s-a transmis ușor greșită decizia PE. Deși unele publicații au susținut că-n Parlamentul European s-a votat renunțarea la ora de vară, în realitate europarlamentarii au cerut o evaluare a regimului actual al orei şi, dacă este necesar, o revizuire a regulilor.

Rezoluţia a fost adoptată cu 384 de voturi pentru, 153 împotrivă şi 12 abţineri.

Românii care au citit știrea așa cum a fost tradusă de multe site-uri online, greșită, au rămas cu ideea că nu se mai schimbă ora, dar, cel puțin în acest an, se schimbă! 

Totodată, în Parlamentul României, există o propunere din partea PMP, susținută și de alți parlamentari din alte partide cu privire la renunțarea la ora de vară, dar acest lucru nu înseamnă că România nu va mai trece în acest an la ora de vară. 

DCNews, sondaj despre schimbarea orei 

ORA de VARĂ 2018: Adevărul despre SCHIMBAREA OREI  DCNews a realizat un sondaj despre trecerea la ora de vară. Părerile, potrivit rezultatelor sondajului, care a înregistrat aproape 50.000 de voturi, sunt împărțite. Astfel, 21.814 susțin trecerea la ora de vară, în timp ce 28.080 consideră că schimbarea orei și trecerea la ora de vară este o decizie rea, negativă. 

Când se face trecerea la ora de vară. De ce se schimbă ora

ORA de VARĂ 2018: Adevărul despre SCHIMBAREA OREI  Trecerea la ora de vară se face în preajma echinocțiilor de primăvară, când ziua este egală cu noaptea. Acest lucru se face într-o noapte de sâmbătă spre duminică, ca să existe o adaptare a organismului la ora nouă

Anul acesta, se trece la ora de vară în 25 martie 2018, mai exact în noaptea ce desparte 24 martie 2018 de 25 martie 2018. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Ora 03:00 va deveni ora 04:00. 

ORA de VARĂ 2018: Adevărul despre SCHIMBAREA OREI Scopul trecerii la ora de vară este de a ne bucura mai mult de lumina naturală a zilei. Trecerea la ora de vară adaugă o oră de lumină zilei.

Acest obicei ajută la economisirea energiei electrice.

Trecerea la ora de vară a fost folosită pentru prima oară în Europa, iar Germania a fost prima țară care a introdus schimbarea orei. România a adoptat această reglementare pentru prima dată în anul 1917.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel