ORA DE VARĂ 2017. Când se schimbă ora. Istorie și EFECTE

ORA DE VARA 2017
ORA DE VARA 2017

România trece urmează să treacă la ora de vară. 

În 2017, în noaptea de 25 spre 26 martie, ora 3:00 va deveni ora 4:00.

ORA DE VARĂ 2017, istorie  Peste 100 de ţări folosesc mecanisul prin care se schimbă ora, primăvara şi toamna, respectiv trecerea la ora de vară și la ora de iarnă.

ORA DE VARĂ 2017, istorie.  România a aderat la ora de vară pentru prima dată în anul 1932. În perioada 1943-1979, practica a fost suspendată. În anul 1997 România a intrat în rândul celorlalte țări europene care aderau la ora de vară în ultima duminică din luna martie, iar acest lucru este valabil și în prezent.

ORA DE VARĂ 2017, istorie.  Schimbarea orei, fie ea de vară sau de iarnă, are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare.

ORA DE VARĂ 2017, efecte negative. Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

ORA DE VARĂ 2017, efecte negative.  Mai mult, studiile arată că în perioada imediat următoare trecerii la ora de vară au loc mai multe accidente rutiere decât în mod normal. Asta tocmai pentru că această schimbare favorizează apariția oboselii și a lipsei de atenție în cazul multor persoane. 

ORA DE VARĂ 2017, efecte negative.  Medicii spun că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

ORA DE VARĂ 2017, efecte negative.  Un studiu australian din 2008 a descoperit că riscul bărbaţilor de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului.

[citesti si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel