ORA DE IARNĂ 2016. Schimbarea orei se produce în această noapte

ORA DE IARNĂ 2016. Schimbarea orei s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică atunci când ceasurile vor fi date înapoi cu o oră.

Atenție! Unele dispozitive moderne (mobil, laptop) realizează automat adaptarea la ora de iarnă. Deci, dacă dați ceasul înapoi cu o oră va arăta, de fapt, cu o oră mai devreme. Verificați cu ceasul clasic ceasurile afișate de dispozitivelel mobile.

ORA DE IARNĂ 2016. În noaptea de sâmbătă spre duminică, România revine la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, începând de duminică, România va avea două ore avans faţă de timpul universal coordonat (UTC).

Astfel, duminică, 30 octombrie 2016, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

ORA DE IARNĂ 2016. Când se schimbă ora - efecte asupra sănătății

ORA DE IARNĂ 2016. Schimbarea orei, fie ea de vară sau de iarnă, are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare.

Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

ORA DE IARNĂ 2016. Mai multe accidente după schimbarea orei

Unele studii arată că, timp de câteva săptămâni după trecerea la ora de iarnă, se înregistrează o creştere a numărului de accidente de circulaţie, care vizează în special pietonii şi bicicliştii.

ORA DE IARNĂ 2016. Fenomenul nu se datorează schimbării orei în sine, ci faptului că se întunecă tot mai devreme pe zi ce trece, complicând vizibilitatea pe străzi şi şosele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel