„Ora de educaţie rutieră”, în 60 de şcoli din Bucureşti

Aflat la a treia ediţie, proiectul “Ora de educaţie rutieră” a crescut de la an la an, iar în următoarele 4 săptămâni, 20 martie-14 aprilie, este prezent în faţa a 10000 elevi de clasa a III-a din 60 de şcoli din Bucureşti.

Organizat de Asociaţia EDIT şi Asociaţia "Împreună Pas cu Pas", proiectul îşi propune să promoveze importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră şi de asemenea să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora în proximitatea şcolilor.

“Ora de educaţie rutieră” durează 50 de minute şi va fi susţinută de către echipe formate din 3 studenţi ai Facultăţii de Psihologie, împreună cu un agent de poliţie, plus învăţătorul clasei.

În urma studiului realizat în 2015 cu 3000 de copii de clasa a III-a, coordonat de psihologii Nicoleta Burlacu şi Ana Irina Ionescu de la Asociaţia “Împreună Pas cu Pas”, au fost observate următoarele aspecte: 35% dintre aceştia nu ştiu cum pot recunoaşte un poliţist, peste 37% nu ştiu când trebuie să se adreseze organelor de poliţie. 70% ştiu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor, iar 81,6% cunosc semnificaţia termenului de “pieton”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Desfăşurat în toate cele 6 sectoare ale Bucureştiului, în “Ora de educaţie rutieră” sunt implicate numeroase persoane, printre care amintim 300 învăţători, 60 şcoli, 50 studenţi şi 30 de poliţişti locali.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel