Opt pompieri, pe plute din sticle de plastic, în expediţie pe Mureş, până în Ungaria

Expeditie pe Mures. Sursa: Facebook ISU Harghita
Expeditie pe Mures. Sursa: Facebook ISU Harghita

Opt pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, folosind două plute realizate din flacoane de plastic, au pornit luni într-o expediţie pe râul Mureş, până la vărsarea acestuia în Tisa, în Ungaria. 

Într-o postare pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita se arată că expediţia este o continuare a aventurii de anul trecut, când aceştia au vâslit pe râul Olt de la izvoare şi până la vărsare. Potrivit sursei citate, pompierii "s-au îmbarcat" la Remetea, după ce în prealabil au fost la Izvoru Mureşului, de unde au luat câteva sticle cu apă din izvorul râului, pe care o vor dărui colegilor pompieri din Szeged, Ungaria, expediţia urmând să dureze aproximativ două săptămâni. 

Cele două plute sunt realizate din aproximativ 3.000 de flacoane de plastic, care au fost strânse în colaborare cu comunitatea din municipiul Gheorgheni, pompierii harghiteni dorind să tragă semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea mediului înconjurător. 

Semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea mediului



"Ineditul călătoriei abia acum începe, deoarece ei şi-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea mediului înconjurător şi de aceea şi-au construit plutele utilizând în jur de 3.000 de flacoane din plastic. Comunitatea din municipiul Gheorgheni, la solicitarea şi cu sprijinul Primăriei, a ajutat la colectarea acestora, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce priveşte reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană. Respectul faţă de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generaţiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor şi reciclarea corespunzătoare a deşeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor", se mai arată în postarea ISU Harghita. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că cei opt pompieri participă la această expediţie în timpul lor liber, aflându-se în concediu pe toată perioada derulării ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel