Opt persoane au fost arestate în Belgia, după două anchete privind presupuse atentate teroriste

Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels

Poliţiştii din Belgia au făcut opt arestări, în două dosare privind posibile atentate teroriste. 

Opt persoane au fost arestate luni seară în Belgia în două anchete în desfăşurare cu privire la presupuse "atentate teroriste", a anunţat marţi Parchetul federal belgian, citat de AFP şi Le Soir.

Ţintele potenţiale nu au fost identificate în acest stadiu.

Potrivit unei surse judiciare citate de AFP, cei arestaţi sunt persoane "foarte tinere radicalizate" din mişcarea jihadistă.

În fiecare dintre cele două dosare, între care există legături, era vorba despre un proiect de atentat.

Cotidianul Le Soir a relatat că luni seară poliţia federală din Anvers (nordul Belgiei) a efectuat cinci percheziţii la Merksem, Borgerhout, Deurne, Molenbeek-Saint-Jean şi Eupen. În timpul acestor operaţiuni au fost arestate cinci persoane, dintre care două sunt bănuite de pregătire unui atac terorist pe teritoriul belgian.

Există legătură între cele două dosare



Alte trei persoane, de asemenea bănuite de pregătirea unui atentat, au fost private de libertate în urma unor percheziţii efectuate în Zaventem, Molenbeek-Saint-Jean şi Schaerbeek, scrie Agerpres.

"Există legături între cele două dosare, dar o anchetă mai aprofundată va trebui să arate în ce măsură se suprapun cele două cazuri", precizează un comunicat al Parchetului federal belgian.

Belgia a fost ţinta unor atentate revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) în urmă cu şapte ani, zece indivizi fiind în prezent judecaţi pentru implicare în acel dosar. Atacurile, comise în 22 martie 2016 la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, s-au soldat cu 32 de morţi.

Un incident violent a avut loc în noiembrie anul trecut în apropierea Gării de Nord din Bruxelles, când un inspector de poliţie în vârstă de 29 de ani a fost înjunghiat mortal cu un cuţit de un bărbat care a strigat 'Allahu Akbar'. Suspectul, Yassine M., fost deţinut radicalizat în penitenciar, a fost inculpat pentru asasinat într-un context terorist. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel