Opt pași către o sănătate mintală puternică. Este greșit să renunți de tot la carbohidrați!

Opt pași către o sănătate mintală puternică. Este greșit să renunți de tot la carbohidrați. Sursa foto: freepik.com
Opt pași către o sănătate mintală puternică. Este greșit să renunți de tot la carbohidrați. Sursa foto: freepik.com

Stresul și alimentația incorectă pot agrava starea generală de sănătate.

Dacă ești în regulă cu sănătatea mintală, aceasta va susține sănătatea fizică. Este important să controlezi ceea ce mănânci, să nu ai o dispoziție proastă și să dormi suficient în fiecare zi.

Urmează opt pași pentru o sănătate mintală puternică:

1. Respectă principiile unei alimentații adecvate. Nu exclude din alimentație carbohidrații complecși: cerealele integrale, rădăcinoasele și leguminoase. Mănâncă zilnic proteine ​​și grăsimi vegetale, un minim de carbohidrați rapizi și grăsimi trans și zahăr.

Stresul va crește cererea de energie și de carbohidrați complecși. Limitarea lor este o o greșeală.  Minimizarea carbohidraților se aplică doar produselor rafinate: făină, cerealele instant, orezul alb, zahărul.

Alimente benefice sănătății, pe care le consumi incorect. Află care sunt acestea

2. Evită restricțiile calorice, care duc la o sarcină suplimentară asupra organismului. Restricțiile sunt malnutriția sau orice înfometare intermitentă pe care o practici timp de 20 de zile sau mai mult. Crește cortizolul și scade funcția glandei tiroide.

3. Nu lua suplimente nutritive fără recomandarea medicului. Aceste suplimente pot să nu fie eficiente și pot provoca daune. Selectate în mod corespunzător, aceste suplimente au un efect cumulativ.

4. Dormi cel puțin 8 ore. Respectă regimul de somn și nu pierde orele libere în fața televizorului.

Cel mai util ceai pentru creier și siluetă: este permis să-l bei în fiecare zi

5. Redu controlează sursa de stres sau stimulii acestuia. Redu doza de știri negative și nu mânca atunci când nu-ți este foame. Poți reduce stresul nu cu mâncare, ci în mai multe moduri simple, iar printre acestea se numără ceaiurile din plante.

6. Nu te împovăra cu exerciții fizice intensive. E nevoie de sport! Dar dacă organismul nu are timp să se refacă, va fi dificil nu doar să faci exerciții fizice, să lucrezi, să dormi în mod normal, ci și să reglezi creșterea în greutate.

7. Redu numărul de stimulente. În primul rând, este vorba despre cofeină. Este mai bine să alegi  ceai negru de înaltă calitate. Cafeaua nu dă energie, ci o fură. În plus, cafeaua amenință cu deficit de fier, așa că este important să o dozezi.

Cinci alimente care dăunează sănătății inimii

8. Nu te aștepta la un rezultat rapid. Cu multă perseverență, cu conștientizare  și îngrijire de sine vei obține rezultatele bune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel