Urmărește emisiunea live


Opt deputați în stare de incompatibilitate

Opt deputaţi au notificat Biroul permanent al Camerei că se află în stare de incompatibilitate pe motiv că deţin şi alte funcţii, unii dintre ei optând pentru calitatea de parlamentar, alţii urmând să ia o decizie în termenul legal. 

Astfel, Robert Sighiartău (PNL), Aurel Glad Varga (PNL), Eliza Mădălina Peţa (PSD), Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Liviu Ioan Balint (PMP), Constantin Zamfira (PSD), Mihaela Huncă (PSD) şi Marius Bodea (PNL) au trimis informări că se află în stare de incompatibilitate. 

Lia Olguţa Vasilescu a informat conducerea Camerei că îşi rezervă dreptul de a opta în termenul de 30 de zile între funcţia de primar al municipiului Craiova şi cea de deputat. 

Robert Sighiartău a anunţat Biroul permanent al Camerei că îşi depune demisia din funcţia de consilier judeţean la CJ Bistriţa-Năsăud, iar Glad Aurel Varga din calitatea de administrator al unor societăţi comerciale, cei doi optând pentru menţinerea mandatului de deputat. 

Constantin Zamfira a arătat că în termen de 15 zile va demisiona din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi din funcţia de director general al unei societăţi comerciale. 

Liviu Ioan Balint a menţionat doar că se află în situaţie de incompatibilitate prevăzută de articolul 16, alineatul 2, literele a şi d din Legea 96/2006. 

Şi Eliza Mădălina Peţa a precizat că va opta în acelaşi termen între funcţia de deputat şi cea de administrator/director general la o societate de salubritate din Craiova. 

Mihaela Huncă a precizat că în termen de 30 de zile va transmite Biroului permanent actul de demisie corespunzător opţiunii pe care o va face între mandatul de deputat şi inspector general la Inspectoratul Şcolar Botoşani. 

La rândul său, Marius Bodea a anunţat conducerea Camerei că a demisionat din funcţia de membru al CA al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA pe 12 decembrie. 

Secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a precizat că ANI a transmis o adresă referitoare la procedura de urmat în cazul celor aflaţi în incompatibilitate. 

"Există mai multe persoane care au avut o stare de incompatibilitate şi Biroul permanent a cerut lămuriri la ANI, care a răspuns că în 15 zile trebuie să informeze Biroul permanent că se află într-o astfel de situaţie şi pe urmă în 30 de zile au dreptul să opteze", a explicat el, după şedinţa de marţi a Biroului permanent, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel