Urmărește emisiunea live


Opt corpuri decapitate, descoperite într-o zonă din Mexic

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Opt corpuri decapitate cu urme de gloanţe au fost descoperite într-o regiune puţin populată din statul mexican Michoacan (vest).

Potrivit autorităților, în acea zonă operează bande criminale legate de traficul de droguri, relatează AFP, citând parchetul local. Poliţia şi experţi medico-legişti, alertaţi printr-un apel telefonic, "au localizat corpurile neînsufleţite a opt bărbaţi care prezentau răni produse, aparent, de gloanţe, precum şi mutilări", a indicat vineri biroul procurorului general într-un comunicat, transmite Agerpres.

Corpurile au fost abandonate într-o zonă muntoasă şi puţin populată din municipalitatea Aguililla, unde atacuri ale Cartelului din Jalisco Noua Generaţie (CJNG) au fost semnalate în ultimele zile. O sursă din cadrul biroului procurorului a declarat, sub rezerva anonimatului, că victimele fuseseră decapitate.

În statul Michoacan operează bande locale provenite din carteluri destructurate în urmă cu câţiva ani şi celule ale CJNG, cu sediul în statul vecin Jalisco. Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Mexic din decembrie 2006, dată la care guvernul federal a declanşat o operaţiune militară antidrog controversată. Experţii estimează în special că mobilizarea armatei a dus la fragmentarea cartelurilor în celule mai mici şi mai violente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel