Opt copii au vandalizat o şcoală, provocând pagube materiale de 150.000 de euro

Opt copii au vandalizat o şcoală, provocând pagube materiale de 150.000 de euro
Opt copii au vandalizat o şcoală, provocând pagube materiale de 150.000 de euro

Opt copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani au pătruns weekendul trecut într-o şcoală din Germania, unde au spart ferestre, au dat foc la gunoaie şi au golit stingătoarele de incendii, a anunţat luni Poliţia din landul german Renania de Nord - Westfalia, informează DPA.

Pagubele materiale constatate la şcoala din Eschweiler, un oraş aflat la sud-vest de Dusseldorf, capitala landului menţionat, au fost estimate la 150.000 de euro.

Au spart peste 20 de ferestre şi uşi înainte de a da foc la gunoaie

Cei opt elevi au spart peste 20 de ferestre şi uşi înainte de a da foc la gunoaie şi de a folosi apoi extinctoarele şcolii pentru a stinge incendiul pe care l-au declanşat.

Poliția a deschis o anchetă

Câţiva profesori care se aflau în parcarea din exteriorul şcolii au văzut lumini în interiorul clădirii şi i-au prins pe cei opt copii - cinci fete şi trei băieţi - în timp ce aceştia încercau să părăsească incinta unităţii de învăţământ. Copiii au fost predaţi părinţilor lor, iar poliţia locală a deschis o anchetă, scrie Agerpres.

Noi restricţii pentru nevaccinaţi în Germania. Regula 2G, aplicată la restaurante şi nu numai

Amintim faptul că autorităţile din Germania au anunţat noi restricţii. Conform noilor reguli, la toate activităţile publice de divertisment, inclusiv la restaurante şi teatre, accesul se va face cu certificate COVID-19 care să ateste vaccinarea sau vindecarea. În unele situaţii, va fi necesar test atât pentru vindecaţi, cât şi pentru vaccinaţi (regula 2G plus).

De asemenea, accesul în magazine, cu excepţia celor alimentare, va fi permis doar persoanelor vaccinate sau vindecate.

Persoanele nevaccinate vor avea dreptul să se întâlnească doar cu grupuri de două persoane. La evenimentele publice organizate în interior, numărul maxim de persoane va fi de 200. Stadioanele vor putea funcţiona doar cu o capacitate de 30%-50% sau cel mult 15.000 de spectatori.

Şcolile vor funcţiona normal, dar elevii vor trebui să poarte măşti, indiferent de vârstă. Noile măsuri vor fi aplicate prin decizii ale landurilor, urmând să fie aplicabile până pe 15 decembrie, cu posibilitatea prelungirii.

"Este necesar un act de solidaritate", a argumentat cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, conform postului RND şi site-ului T-online.de. Angela Merkel a refuzat să spună cât vor fi valabile certificatele care atestă vaccinarea, dar Comisia Europeană a recomandat recent o durată de nouă luni. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel