Opt civili ucişi în lovituri asupra regiunilor Doneţk şi Harkov

Opt civili au fost ucişi duminică în bombardamente asupra regiunilor Harkov şi Doneţk, dintre care patru numai în oraşul Liman, aproape de front şi sub ameninţarea directă a înaintării ruse, au anunţat guvernatorii regionali, transmite AFP.

'Bombardamente ruseşti în regiunea Doneţk: patru civili ucişi, toţi din Liman', a indicat pe Telegram guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, adăugând că şapte civili au fost răniţi în acest oraş de unde armata ucraineană a trebuit recent să se retragă.

El a adăugat că un civil a murit din cauza rănilor în Bahmut, un oraş mai îndepărtat de front, şi patru au fost răniţi în diverse puncte din estul Ucrainei. La rândul său, guvernatorul regiunii Harkov (nord-est), Oleg Sinegoubov, a anunţat pe Telegram că trei civili au murit şi opt au fost răniţi duminică în lovituri care au lovit cartiere rezidenţiale din Harkov şi oraşe din regiunea sa.

Liman, un oraş cu 20.000 de locuitori înainte de război, a fost în mare parte evacuat în ultimele zile din cauza înaintării armatei ruse care ocupă deja împrejurimile, potrivit autorităţilor locale. Armata ucraineană s-a retras, de asemenea, din oraş, trupele sale fiind invizibile sau în poziţii periferice disimulate, potrivit unor corespondenţi ai AFP care s-au deplasat recent la faţa locului.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a recunoscut recent că situaţia este 'dificilă' în Donbas, un bazin minier din estul Ucrainei devenit obiectivul prioritar al trupelor ruse care au invadat Ucraina la 24 februarie. 

Citește și - Ucraina susţine că a atacat cu rachete Insula Şerpilor ocupată de forțele ruse

Armata ucraineană a anunţat că a lansat atacuri repetate cu rachete asupra Insulei Şerpilor din Marea Neagră, ocupată de trupele ruse la puţin timp după declanşarea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie, relatează duminică agenţia DPA. 

Mai multe sisteme antiaeriene şi o unitate de comunicaţii au fost distruse în aceste atacuri, afirmă Comandamentul Sud al armatei ucrainene. Acesta mai susţine că 42 de soldaţi ruşi au fost ucişi în raidurile cu rachete asupra Insulei Şerpilor. Nici atacul şi nici victimele menţionate de partea ucraineană nu pot fi verificate din surse independente.

Rusia nu a reacţionat deocamdată faţă de aceste relatări. Acelaşi comandament al armatei ucrainene a transmis şi marţi că a bombardat poziţii ruseşti pe Insula Şerpilor din Marea Neagră.

Deşi pierdută sub control rusesc, Insula Şerpilor a devenit la începutul războiului un simbol al rezistenţei ucrainene după ce a fost mediatizată o înregistrare audio ucraineană neautentificată de surse independente şi conform căreia, în timp ce echipajul crucişătorului rus Moskva le cerea prin radio militarilor ucraineni de pe insulă să se predea, aceştia din urmă ar fi răspuns cu mesajul 'Navă de război rusească, du-te naibii!'. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel