Oprişan reclamă Parlamentului, CSM şi Ambasadei SUA că DNA face presiuni asupra magistraţilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, susţine că DNA, care a cerut strămutarea procesului său de corupţie, face presiuni şi îi ”hărţuieşte” pe magistraţii care judecă acest dosar, el transmiţând o scrisoare în acest sens Parlamentului, CSM, ministrului Justiţiei, Ambasadei SUA.

Marian Oprişan a trimis, vineri, o scrisoare Parlamentului, Consiliului Superior al Magistraturii, ministrului Justiţiei, procurorului general al României, Ambasadei SUA la Bucureşti şi Comisiei Europene în care reclamă că DNA dezinformează şi face presiuni asupra magistraţilor care judecă dosarul său de corupţie.

"Cum se poate numi altfel decât tergiversare faptul că în acest dosar politic DNA a făcut nu mai puţin de patru cereri de strămutare, ultima fiind făcută pe 26 august 2014? Când spun că cel care tergiversează procesul politic în care sunt implicat este DNA am dreptate căci, iată, au făcut cea de-a patra cerere de strămutare. Pentru DNA nu au fost buni judecătorii de pe raza judeţului Vrancea, nici cei de pe raza judeţelor Brăila şi Galaţi. Acum iată că nu mai sunt buni nici judecătorii de pe raza judeţului Cluj. În data de 21 august 2014, procurorii DNA au cerut recuzarea judecătorului de la Judecătoria Cluj şi, după ce cererea acestora a fost respinsă, au solicitat strămutarea dosarului", spune Marian Oprişan în scrisoare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea susţine că, "în calitate de persoană direct interesată în aflarea adevărului", se întreabă, retoric, dacă toate aceste cereri formulate de DNA au fost făcute în interesul aflării adevărului sau pentru că "procurorii au pe lista lor lideri politici care trebuie condamnaţi cu orice preţ".

El mai susţine că "pentru cei îndoctrinaţi de Macovei&Co sau de alţi adversari politici este evident că vinovăţia lui Marian Oprişan nici nu ar mai fi trebuit probată".

"Am afirmat şi continui să afirm că sunt primul interesat să îmi demonstrez nevinovăţia! Pe de altă parte, am speranţa şi încrederea că judecătorii, cei care trebuie să stabilească adevărul în acest dosar, vor putea face o evaluare corectă, bazată pe probe, a faptelor şi nu se vor lăsa intimidaţi de presiunile evidente la care sunt supuşi de DNA, în ultimele luni de zile", mai spune Marian Oprişan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea susţine, totodată, că DNA este o instituţie necesară în România, dar, "pentru ca justiţia să fie cu adevărat independentă, procurorii trebuie să înceteze să îi hărţuiască pe magistraţii judecători, garanţii statului de drept".

"Atunci când DNA nu încetează aceste practici, ar trebui să intervină CSM. Am solicitat public CSM să pună capăt presiunilor DNA la adresa magistraţilor judecători, dar până în prezent nu am văzut nicio reacţie a acestei instituţii. Vreau doar să reamintesc tuturor faptul că, înainte ca procurorii să îmi instrumenteze dosarul, preşedintele României afirma că «starea de urgenţă a lui Marian Oprişan este la DNA». Astăzi, aceeaşi DNA pare să îşi aducă aminte de «starea de urgenţă» anunţată de preşedintele României şi să facă tot posibilul pentru ca dosarul politic în care sunt inculpat să ajungă «acolo unde trebuie»", mai arată Marian Oprişan în scrisoarea transmisă Parlamentului, CSM, ministrului Justiţiei, procurorului general, Ambasadei SUA la Bucureşti şi Comisiei Europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a mai susţinut că interesul său este acela de a-şi demonstra nevinovăţia, dar că "toate acţiunile DNA din ultimele luni probează faptul că funcţionează după principiul NKVD, conform căruia «nu există persoane nevinovate, există persoane de care nu ne-am ocupat suficient»".

Procurorii DNA au solicitat strămutarea dosarului în care şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, este acuzat de fapte de corupţie şi care este pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, motivând că "au fost acordate termene nenumărate pentru audierea martorilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel