Oprescu vrea alternative la promisiunea Elenei Udrea. Primarul reabilitează faţadele pe banii primăriei

fatada
fatada

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, săturat să mai aştepte legea promisă de ministrul Udrea privind reabilitarea faţadelor imobilelor, a decis să repare faţadele din Bucureşti pe banii primăriei, urmând apoi să-şi recupereze banii de la stat.

„Încercăm să găsim câteva soluţii, hai să-i spun alternative la promisiunea aia care văd că nu funcţionează de câteva luni de zile, de când a fost făcută. Ideea este că apare o reglementare în sensul că proprietarii sunt obligaţi să-şi facă faţadele, dacă nu pot le face administraţia locală şi după aceea sigur se împarte participaţiunea“, a spus Oprescu, duminică.

Potrivit Mediafax, întrebat dacă se gândeşte la o hotărâre de consiliu pentru reabilitatea faţadelor, primarul general a răspuns: „Da, pentru că este nevoie de aşa ceva, nemaiaşteptând marile legi pentru că marile legi se dovedesc a fi inoperante în momentul în care sunt enunţate“.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, în urmă cu o lună, ca un proiect de lege pentru reabilitarea faţadelor locuinţelor ar putea ajunge în Guvern în cel mult două săptămâni, deocamdată fiind aşteptate obiecţiile din partea Ministerului Justiţiei. „Ministerul Justiţiei a obiectat legat de limitele dreptului de proprietate. Există o înţelegere zic eu restrictivă a conceptului de drept de proprietate în acest moment, sau o concepţie restrictivă legat de limitele dreptului de proprietate. Trebuie justificată nevoia ca în situaţia în care proprietarul nu doreşte sau nu poate să îşi reabiliteze faţada din resurse proprii, să poată să intervină autoritatea publică locală şi să facă acest lucru“, a spus Udrea.

Şerban Ţi­gă­naş, preşedintele Ordinului Ar­hi­tecţilor din România, afirma, după anunţul ministrului Udrea privind proiectuld e reabilitare că arhitecţii au rezerve privind aplicarea proiectului de lege privind reabi­litarea faţadelor. „Oamenii vor recidiva, nu-i poţi obliga să-şi reabiliteze faţadele sub presiunea amenzii”, a explicat Ţigănaş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel