Oprescu: Prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă

calorifer
calorifer

Cauza creșterii prețului gigacaloriei în București a fost majorarea TVA, dar în această iarnă valoarea nu se va modifica, singurul care ar putea decide o eventuală majorare fiind Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a declarat primarul general Sorin Oprescu.

"Îmi permit cu multă greutate să spun că voi respecta ce am promis bucureştenilor, că în această iarnă preţul la căldură nu va creşte", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, preţul la gigacalorie nu va creşte în această iarnă.

"Numai CGMB poate hotărî o creştere a preţului la gigacalorie. În Bucureşti preţul la gigacalorie s-a mărit din cauza creşterii TVA-ului, ajungând de la 119 la 124 de lei pe gigacalorie, restul de până la 3000 de lei fiind compensat de municipalitate", a spus Sorin Oprescu, citat de Mediafax

Edilul general a explicat, însă, că dacă bucureştenii vor plăti în ianuarie 2011 facturi mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, acest lucru poate fi consecinţa modului de contorizare efectivă a căldurii.

"RADET-ul are controlul contorizării şi al raportării consumurilor. Din câte ştiu, oricum consumul a scăzut, iar municipalitatea plăteşte pe documentele pe care le înaintează RADET-ul", a mai spus Oprescu.

Preţul mediu local al gigacaloriei va fi mai mare în această iarnă faţă de sezonul trecut cu aproximativ 10%, conform valorilor transmise de autorităţile locale, dar acesta se aplică deja şi a fost majorat după creşterea TVA de la 19 la 24%, nepunându-se problema altei majorării din ianuarie 2011, a declarat, joi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Mircea Matei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel