Oprescu aşteaptă ca justiţia să se pronunţe în privinţa măsurilor ce se impun în cazul imobilului Cathedral Plaza

cathedral-plaza
cathedral-plaza

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aşteaptă hotărârea Curţii de Apel Suceava şi precizări din partea justiţiei cu privire la măsurile ce se impun în cazul imobilului Cathedral Plaza.

"Urmează să sosească şi hotărârea Curţii de Apel. Rămâne ca tot justiţia să precizeze foarte clar cine să aducă la îndeplinire, considerând că autorizaţia a fost falsă", a afirmat Oprescu.

În ceea ce priveşte solicitarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti de demolare a Cathedral Plaza, Sorin Oprescu a spus: "este un fel de volan fără roţi. Trebuie să-l completeze justiţia, să putem să intrăm în efectivitate".

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti solicită demolarea imobilului Cathedral Plaza în baza unei hotărâri a Curţi de Apel Suceava potrivit căreia autorizaţia de construire a acestei clădiri este ilegală.

Arhiepiscopul-mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a susţinut marţi, într-o conferinţă de presă, că "s-a pus punct unui controversat proiect imobiliar" prin respingerea de către Curtea de Apel Suceava, în data de 11 iulie, a celei de a şasea şi ultime căi extraordinare de atac ce a fost promovată de către primarul sectorului 1 şi Millenium Building Development împotriva deciziei nr. 1989 dată de Curtea de Apel Suceava, în data de 3 noiembrie 2010, prin care a fost schimbată în tot decizia nr. 1025/25.06.2009 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, în sensul stabilirii irevocabile a nulităţii autorizaţiei de construire a clădirii Cathedral Plaza.

"Având în vedere că au fost epuizate toate căile de atac, ordinare şi extraordinare, prevăzute de lege, această soluţie privind nelegalitatea autorizaţiei de construcţie a clădirii amintite reprezintă punctul final al unui drum judiciar de cinci ani. Rămâne doar o problemă de timp până când această construcţie ilegală va fi eliminată din zona de protecţie a Catedralei Sf Iosif. (...) Aşteptăm din partea primarului general al Capitalei să acţioneze pentru demontarea construcţiei iar din partea Guvernului aşteptăm punerea în executare a recomandării Senatului privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică a acestui imobil", a afirmat IPS Ioan Robu.

Înaltul ierarh i-a mulţumit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru solidaritatea arătată romano-catolicilor pe durata procesului, afirmând că venirea acestuia la Primăria Capitalei a fost o binecuvântare.

Citeşte şi:

Hotărâre definitivă: Cathedral Plaza a fost construită ilegal

Tot marţi, compania Millennium Building Development, dezvoltatorul imobilului Cathedral Plaza de lângă Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, a anunţat că va face plângere la CEDO în urma verdictului Curţii de Apel Suceava, care a menţinut decizia de anulare a autorizaţiei de construcţie a clădirii de 19 etaje.

"Millennium Building Development consideră că drepturile i-au fost încălcate şi va solicita despăgubiri statului român. Dezvoltatorul Cathedral Plaza denunţă faptul că decizia Curţii de Apel Suceava a fost nedreaptă, deoarece a revizuit o decizie definitivă şi irevocabilă invocând normele dreptului comunitar, care însă nu pot fi aplicate retroactiv, având în vedere că România nu era membru al UE la momentul obţinerii autorizaţiei de construcţie", se arăta într-un comunicat transmis de dezvoltator.

Autorizaţia de construcţie pentru Cathedral Plaza a fost emisă în februarie 2006 de Primăria Sectorului 1 iar în prezent clădirea este intabulată şi a intrat în circuitul civil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel