Oprean, ginerele lui Ceaușescu, bătut. Doi sportivi, reținuți

Poliţiştii au reţinut două persoane, practicante de kickboxing, MMA şi kempo, suspectate că l-au bătut pe fostul ginere al lui Nicolae Ceauşescu - Ioan Mircea Oprean, în timp ce se afla incinta UPB - Facultatea de Transporturi. 

Ion Paul Sandu a fost reţinut pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Viorel Alexandru Chivu pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, complicitate la lovire sau alte violenţe. 

"În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi trei mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea liniştii publice", informează un comunicat al DGPMB.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 18 mai, în jurul orelor 20,30, în timp ce se afla în incinta UPB - Facultatea de Transporturi Mircea Oprean a fost lovit cu pumnii şi picioarele de către o persoană necunoscută de sex bărbătesc, acesta ameninţându-l totodată cu un cuţit, în timp ce se afla în parcarea amenajată din spatele facultăţii. De asemenea, persoana vătămată a declarat că în momentul în care a încercat să se refugieze în autoturismul personal a constatat că unul dintre cauciucurile autoturismului a fost tăiat. 

Oprean a declarat că îl bănuieşte pe Viorel Chivu de o implicare în acest conflict pe fondul unor neînţelegeri mai vechi care au apărut între ei. 

Potrivit poliţiştilor, acţiunile violente ale celor doi împotriva lui Mircea Oprean au produs un puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât ele avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi. 

"Mai mult, violenţele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul UPB o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă", se arată în comunicat. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel