Opoziția pierde din nou la Senat. Legea Mamelor, adoptată tacit în varianta guvernului

mame protest
mame protest

Ordoanţa de Urgenţă care diferenţiază plafoanele indemnizaţiilor acordate mamelor în funcţie de durata concediului de creştere a copilului - un an dau doi ani - a fost adoptată tacit, miercuri, de Senat. Proiectul de lege a primit  raport negativ  de la Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

 Senatorii au reluat, miercuri, votul asupra Ordonanţei de Urgenţă după ce, luni, proiectul de lege de respingere a acesteia nu a întrunit cele 69 de voturi  necesare unui act normativ cu caracter organic. Cu alte cuvinte, Opoziția nu a reușit să trîntească Ordonanța guvernului Boc.  La reluarea votului, proiectul de adoptare a Ordonanţei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi considerat adoptat - 37 voturi "pentru" şi 35 de voturi "împotrivă". Deci Puterea nu a reușit nici ea  să-și treacă Legea.

Pentru că termenul de adoptare tacită a proiectului de lege se împlineşte miercuri, 23 februarie, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că ordonanţa va merge la Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, în forma propusă de Executiv.

Ordonanţa de urgenţă stabileşte că mamele care optează pentru un concediu de un an pentru creşterea copilului beneficiază de o indemnizaţie lunară în cuantum de 75 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 3.400 de lei.

Actul prevede, pe altă parte, ca mamele care aleg să aibă un concediu de un an pentru creşterea copilului să beneficieze de o indemnizaţie lunară în cuantum de 75 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 1.200 de lei.

În ambele cazul indemnizaţia nu poate să fie mai mică de 600 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel