Opoziţia din Venezuela anunţă o nouă rundă de discuţii mediate de Norvegia

Opoziţia şi guvernul din Venezuela au lansat o nouă rundă de discuţii mediate de Norvegia, a anunţat miercuri reprezentantul opoziţiei Stalin Gonzalez, citat de DPA.

"Insistăm asupra căutării unei soluţii constituţionale care să pună capăt suferinţei venezuelenilor. Poporul nostru are nevoie de rezultate definitive", a scris pe Twitter Gonzalez, care este al doilea vicepreşedinte al Adunării Naţionale controlate de opoziţie.

"Mulţumim regatului Norvegiei pentru sprijinul acordat în facilitarea acestui proces", a adăugat el.

Norvegia a anunţat în urmă cu aproape două săptămâni că guvernul şi opoziţia vor lucra "cât mai rapid" pentru a găsi o soluţie la criza din Venezuela şi le-a cerut să fie precaute în comentariile lor.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro şi opoziţia, în frunte cu Juan Guaido, au purtat discuţii în Barbados în această lună.

Maduro, preşedinte în timpul unei crize economice masive, a câştigat un al doilea mandat în alegeri disputate organizate anul trecut. Guaido s-a autodeclarat preşedinte interimar în ianuarie şi a obţinut sprijinul a zeci de ţări pentru campania sa de a-l răsturna pe Maduro.

Reprezentanţii guvernului şi ai opoziţiei au purtat anterior discuţii la Oslo în mai. La acea vreme, opoziţia s-a arătat puţin interesată de negocieri cu guvernul, subliniind că singura soluţie este ca Maduro să demisioneze şi să aibă loc noi alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel