Opoziția din Germania, de acord cu Merkel pentru ajutorului destinat Greciei

merkel
merkel

Opoziţia social-democrată va vota în favoarea unui nou ajutor european Greciei, la fel ca formaţiunile care formează guvernul condus de Angela Merkel.

În ultimele zile s-au făcut auzite voci disonante în rândul social-democraţilor, care până acum a susţinut constant guvernul german în cadrul consultărilor privind diferitele măsuri de salvare a ţărilor din zona euro. Unii deputaţi îşi doreau ca Peer Steinbrück, candidatul SPD pentru funcţia de cancelar la viitoarele alegeri legislative din toamna lui 2013, să profite din a face o opoziţie directă faţă de Angela Merkel, care va căuta să obţină al treilea mandat de cancelar.

 Însă decizia de a vota pentru deblocarea unui ajutor de 43,7 miliarde de euro în favoarea Greciei a fost luată ,,cu o largă majoritate", a dat asigurări  Frank-Walter Steinmeier, liderul deputaţilor SPD.

Numai grupul deputaţilor stângii radicale Die Linke intenţionează să se exprime împotriva acestui ajutor în cadrul votului care va avea loc vineri în Camera Inferioară a Parlamentului german. Acestora ar urma să li se alăture câţiva eurosceptici, minoritari, din cadrul altor patru grupuri parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel