Opozant al lui Putin, ARESTAT la Moscova. Vrea să candideze la prezidențiale

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

Manifestațiile au început în mai multe orașe din estul Rusiei, iar la Moscova protestatarii s-au reunit la ora locală 15:00 (11:00 GMT). În capitala rusă poliția a desfășurat importante efective de-a lungul traseului prevăzut al demonstranților.

Navalnâi a lansat un apel la organizarea acestor proteste după ce la jumătatea lunii martie a publicat un raport în care îl acuza pe premierul rus Dmitri Medvedev că deține controlul asupra unui imperiu imobiliar, prin intermediul unui ONG.

Înregistrarea video publicată de opozantul rus pe YouTube, în care descrie tacticile la care ar fi recurs premierul rus, a fost vizionată de peste 11 milioane de ori, dar Medvedev nu a reacționat până în prezent.

De formație jurist, Alexei Navalnâi denunță de câțiva ani, pe blogul său, corupția la nivel înalt din Rusia și și-a anunțat deja intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2018 din Rusia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel