Operațiuni consulare anulate la Bagdad. Anunțul Ambasadei SUA

Steag SUA
Steag SUA

Ambadasa SUA la Bagdad a anunțat că toate operațiunile consulare publice au fost suspendate.

Ambasada SUA la Bagdad a anunţat miercuri că toate operațiunile consulare publice au fost suspendate, la o zi după ce milițiile sprijinite de Iran și susținătorii acestora au luat cu asalt perimetrul exterior, aruncând cu pietre și distrugând camere de supraveghere, potrivit Reuters, citează Mediafax.

„Din cauza atacurilor miliției asupra complexului Ambasadei SUA, toate operațiunile consulare publice sunt suspendate până la o nouă notificare. Toate programările viitoare sunt anulate. Cetățenii americani sunt sfătuiți să nu se apropie de ambasadă", a transmis ambasada într-un comunicat.

Demonstranții au campat în fața ambasadei

Sute de membrii ai unor miliții proiraniene și susținătorii lor s-a adunat miercuri în fața Ambasadei SUA de la Bagdad, pentru a doua zi consecutivă, și au început să arunce cu pietre spre reprezentanța diplomatică, fapt ce a provocat intervenția forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene.

Potrivit unor martori, citați de agenția Reuters, demonstranții au campat peste noapte în fața ambasadei, iar miercuri dimineață au început să aducă provizii, lucru ce sugerează că intenționează să rămână acolo pentru o perioada mai lungă de timp.

Negocierile nu au avut succes

Oficiali din cadrul forțelor armate irakiene au încercat să convingă protestatarii să părăsească zona, însă negocierile nu au avut succes.

Administrația de la Washington pune presiune pe liderii irakieni să asigure se securitatea personalului civil și militar american.

Sute de protestatari proiranieni au încercat marți să pătrundă cu forța în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o gruparea paramilitară, Kataeb Hezbollah, susținută de Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel