EXCLUSIV  Operațiunea de renumărare voturi la Sectorul 1. Avocatul Drăgan, detalii după ce polițiștii au început verificările în cazul Clotilde Armand

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a făcut o serie de precizări importante pentru DCNews, după ce polițiștii au început miercuri renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale de anul trecut. 

Primul pas este reprezentat de preluarea sacilor cu voturi, saci care au fost depozitați la Tribunalul București. Întregul proces este filmat în permanență.

„Miercuri a început operațiunea de transport de la Tribunalul București, unde se aflau depozitate respectivele efecte electorale, adică sacii respectivi, către Poliția Capitalei. Toată operațiunea este filmată, din ceea ce a spus domnul procuror. Probabil, se va încheia în cursul zilei de astăzi, când va exista o întâlnire între domnul procuror și cei zece polițiști, echipa care urmează să facă renumărarea. Se va stabili o metodologie pe baza căreia se va funcționa. Trebuie precizat faptul că cei care efectuează renumărarea nu au cunoștință de conținutul proceselor verbale în momentul la care au fost consemnate rezultatele alegerilor, astfel încât renumărarea va fi făcută efectiv pe baza a ceea ce se află în saci. Și, la final, rezultatele vor fi confruntate cu ceea ce s-a consemnat și în cele din urmă s-a înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă”, a spus, pentru DCNews, avocatul Mihai Drăgan.

„Inițial, s-a estimat că procesul de renumărare va dura aproximativ două luni. Domnul procuror și echipa sa speră să termine mult mai repede, într-o lună de zile”, a subliniat Mihai Drăgan.

„Cert este că, fără a face nicio acuzație, dincolo de modul în care s-au desfășurat alegerile și ceea ce am văzut cu toții pe înregistrările respective - fiecare interpretează în modul lui -, este bine că vom afla exact cum a stat situația și vom avea o imagine de ansamblu”, a precizat avocatul.

Ce urmează dacă se va dovedi că a fost fraudă

Întrebat ce urmează în cazul în care se va dovedi că a fost fraudă, Mihai Drăgan a făcut următoarele precizări: „Dacă se va dovedi fraudă la vot, urmează mai multe demersuri. În continuare, domnul Tudorache are pe rolul instanțelor judecătorești trei cauze care vizează rezultatul alegerilor. Bineînțeles că rezultatele procesului de renumărare vor fi folosite, dacă va fi cazul, în acele demersuri judiciare. În cele din urmă, dacă se constată că a fost fraudă la alegeri, se va încerca reluarea lor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel