Operația prin care a slăbit Răzvan Ciobanu. Cui îi e recomandată chirurgia bariatrică, explicații chirurg

Regretatul creator de modă Razvan Ciobanu. Foto: Facebook
Regretatul creator de modă Razvan Ciobanu. Foto: Facebook

Regretatul creator de modă Răzvan Ciobanu s-a luptat, la un moment dat în viață, cu obezitatea. Pentru el, dar și pentru alte vedete, chirurgia bariatrică a fost soluția, dar un cunoscut chirurg spune că acest tip de intervenții nu sunt recomandate oricui. Ele nu trebuie tratate ca fiind o chestiune de înfrumusețare, ci ca una pentru sănătate. 

Multe VIP-uri autohtone au slăbit spectaculos, aproape peste noapte. Dar puține au recunoscut că au făcut una din intervențiile care țin de chirurgia obezității – adică chirurgia bariatrică.

„După ritmul de scădere ponderală ne dăm seama care sunt cei care au făcut astfel de intervenții și cei care nu, chiar dacă nu spun. Chirurgia obezității care se numește și chirurgie bariatrică nu este o chirurgie de înfrumusețare. Deci, e o eroare, care circulă și pentru că unii apelează la acest tip de chirurgie pentru înfrumusețare, numai ca să slăbească, ceea ce este – hai să spunem – nu e în totalitate corect. Chiriurgia bariatrică are niște indicații destul de precise, adică la un Indice de Masă Corporală (IMC) de peste 40, poate fi indicată sau este indicată. Ca tratament medical, dacă pacientul nu e în stare să slăbească prin alte metode", a detaliat un reputat chirurg, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical.

Ce tipuri de operații sunt în chirurgia bariatrică, cine le poate face, în ce condiții și la ce riscuri se supun pacienții care recurg la ele, aflați pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel