Operațiunea ”Ultima stea”, schimbare în structurile de forță

Structurile din domeniul siguranței naționale vor suporta schimbări majore. Zeci de chestori și șefi de structuri vor pleca acasă în perioada următoare, informează enational.ro.

Reprezentantii actualei coalitii de guvernamant trag de timp cu „schimbarea liniilor" din domeniul siguranței naționale. Potrivit sursei citate,  "revolutia" din sistem pare mai degraba una de catifea, datorita modului prin care s-a stabilit sa se faca aceasta retragere masiva a multora dintre cei care in prezent conduc servicii secrete sau diverse directii din ministerele de forta ale guvernului. Practic este vorba despre un compromis prin care cei vizati de schimbare vor primi, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, avansarile in grad care le-au fost refuzate anul trecut. In schimb, toti cei care se vor mai alege cu inca o stea pe epoleti isi vor lua un angajament tacit ca, beneficiind si de prevederile noii legi a pensiilor militarilor si politistilor, vor face singuri un pas inapoi, eliberand astfel scaunele de care se tineau de atata vreme.

Operatiunea „Ultima stea"

Președintele Klaus Iohannis pare sa nu agreeze o schimbare brusca a garzii in sistem
Anul trecut deja se destupasera sticlele de sampanie pentru traditionala petrecere de 1 Decembrie, atunci cand, cu ocazia Zilei Nationale, ofiterii de la diverse arme erau invatati sa primeasca asteptata avansare in grad.  Numai ca, la sfarsitul anului trecut, noii strategi din domeniul sigurantei nationale au stabilit sa opreasca brusc productia la „fabrica de generali". Insa, in acest an, pare sa se revina la vechile obiceiuri, dupa ce se pare ca s-a batut palma in acest sens intre cele doua Palate. Ceea ce inseamna ca in scurta vreme va fi declansata operatiunea „Ultima stea", incepandu-se sa se lucreze deja la listele cu chestorii si sefii de structuri care vor primi inca o stea pe epoleti.

Legea lustrației

Viitoarea lustratie va afecta atat ministerele de forta, cat si serviciile secrete
Desigur, la prima vedere, toata aceasta strategie de compromis poate parea dezamagitoare pentru „lupii tineri" din sistem. Pentru ca, pana una-alta, „veteranii" sistemului nu doar ca nu vor fi maziliti intr-o singura zi, cum sperau multi, dar ei vor mai primi si noi grade, care le vor aduce inclusiv importante profituri financiare. Dar la pensie! Si acesta este reversul medaliei, pentru ca acordarea „stelelor" este strict conditionata de retragerea ulterioara de pe functiile detinute. Fie prin plecarea la pensie, fie prin abandonarea functiilor de conducere detinute si retragerea in cunoscutele „cimitire ale elefantilor" din sistem. Ceea ce va face ca acest val de avansari sa tina practic locul unei veritabile legi a lustratiei, asteptata de atata vreme. Asa ca, de la STS si SPP pana la MAI si MApN, se spera ca structurile aferente vor fi in acest fel „curatate" definitiv de reprezentantii vechii garzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel