Operațiune dramatică de salvare pe Marea Neagră: Navă sub pavilion Panama, în pericol de a se scufunda

O navă sub pavilion Panama încărcată cu porumb este în pericol de a se scufunda în dreptul Capului Tuzla, după ce în jurul orei 18,00 a rămas fără combustibil în plină furtună, potrivit Căpităniei Constanța.

Directorul general al Autorității Navale Române, Răzvan Trandafir, a declarat joi seară, pentru Agerpres, că echipajul cargoului Bassel Expres, de 8.500 tdw, sub pavilion Panama, ancorat în rada exterioară a Portului Constanța, încărcat cu porumb, a solicitat în jurul orei 18,00 permisiunea de a intra în rada interioară a portului pentru alimentare cu combustibil. În timp ce nava se deplasa către pasa de intrare a rămas fără combustibil iar motorul principal s-a oprit, nava nemaiputând fi guvernată, a adăugat el.

"După ce comandantul a solicitat asistență către nava aflată în dificultate s-au îndreptat remorcherele King — GSP și LRS Europa. De la ora 19,00 încearcă să se pună în siguranță nava și echipajul și să o remorcheze, dar furtuna foarte puternică face deosebit de dificilă operațiunea de salvare", a mai spus directorul general al ANR, Răzvan Trandafir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel