Operațiune antiteroristă, Belgia. 15 persoane, arestate. Se pregăteau să ucidă polițiști- Parchet

Operațiunea antiteroristă desfășurată, joi, în Belgia, a dus la arestarea a 15 persoane, dintre care două în Franța.

A fost destructurată o celulă ce se pregătea să comită atentate pentru "a ucide polițiști", a anunțat, vineri, Parchetul federal belgian, informează AFP, scrie Agerpres

Belgia cere extrădarea a doi cetățeni belgieni arestați în Franța în cadrul acestei anchete, a declarat un substitut de procuror, Thierry Werts, care a precizat: "Grupul era pe punctul de a comite atentate teroriste, în special omorând polițiști în spațiul public și în comisariate. Era o chestiune poate de ore, de maximum câteva zile". În urma perchezițiilor din Belgia au fost reținute 13 persoane. Un suspect a fost rănit la Verviers, doi presupuși jihadiști au fost uciși în operațiune, în timpul unui schimb de focuri, în estul Belgiei.

Niculescu Bran, despre siguranța lui Iohannis. Se pregătea un atentat

"Ei (cei 15 arestați) preconizau atacuri peste tot în Belgia", a declarat un alt substitut de procuror, Eric van der Sijpt.  Operațiunea viza destructurarea celulei teroriste, precum și "sprijin logistic".  La Verviers, au fost descoperite mai multe arme, inclusiv "patru de tip kalașnikov AK47, precum și arme de mână, muniții, uniforme de poliție, telefoane mobile, materiale de comunicare, documente falsificate și mari sume de bani", a detaliat Werts. Arme și muniții au fost descoperite și la Molenbeek."Majoritatea sunt belgieni", a spus Werts, despre persoanele reținute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel