Urmărește emisiunea live


ONU, avertisment: Milioane de persoane ar putea fi afectate de sărăcie dacă războiul din Ucraina continuă

ONU, avertisment: Milioane de persoane ar putea fi afectate de sărăcie şi insecuritate alimentară dacă conflictul din Ucraina continuă / Foto: Pixabay, de Kasun Chamara
ONU, avertisment: Milioane de persoane ar putea fi afectate de sărăcie şi insecuritate alimentară dacă conflictul din Ucraina continuă / Foto: Pixabay, de Kasun Chamara

ONU avertizează că milioane de oameni ar putea fi afecatați de sărăcie dacă războiul din Ucraina continuă.

ONU a avertizat că milioane de oameni ar putea fi afecatați de sărăcie dacă conflictul din Ucraina continuă. În principal, America Latină şi Caraibe sunt ameninţate de o criză alimentară, a transmis marţi Programul Alimentar Mondial (PAM), relatează  Agerpres, citând AFP.

"Milioane de persoane ar putea fi afectate de sărăcie şi insecuritate alimentară dacă conflictul din Ucraina continuă", a declarat Lola Castro, directoarea biroului PAM pentru America Latină şi Caraibe, cu sediul în Panama.

Cel puţin 9,3 milioane de persoane din regiune suferă de insecuritate alimentară şi această cifră ar putea "în cel mai rău caz" să ajungă la 13,3 milioane dacă conflictul continuă, potrivit unui comunicat al agenţiei ONU.

"Preţurile la materiile prime şi energie au crescut (...) Creşterea inflaţiei la produsele alimentare ameninţă regiunea, unde mai multe ţări sunt foarte dependente de importurile de cereale", în special în insulele din Caraibe, explică PAM.

Prețurile produselor de primă necesitate au explodat



Preţurile pe tona de produse de primă necesitate precum orezul, fasolea neagră, lintea şi uleiul au crescut cu 27% între ianuarie şi aprilie, şi cu 111% între ianuarie 2019 şi aprilie 2022, subliniază agenţia ONU.

Înainte de conflict, Rusia era cel mai mare exportator de grâu din lume, în timp ce Ucraina se situa pe locul al 4-lea şi era pe cale să ocupe locul al 3-lea. Regiunea America Latină şi Caraibe "este deja afectată de COVID-19, de creşterea preţurilor şi de fenomenele climatice extreme", a declarat Lola Castro.

PAM a lansat un apel internaţional pentru donaţii de peste 315 milioane de dolari pentru a acoperi costurile operaţiunilor sale destinate să ofere ajutor umanitar în regiune pentru următoarele şase luni.

"Numărul persoanelor afectate de insecuritate alimentară este în creştere, iar decalajul dintre nevoile noastre financiare şi resursele disponibile continuă să se adâncească", a subliniat oficialul PAM.

La 24 februarie, Rusia a declanşat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel