Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la mâncarea contaminată.
Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, o persoană din zece se îmbolnăvește din cauza mâncării contaminate.
Specialiștii spun că problema apare preponderent în țările sărace, iar hrana este periculoasă din cauză că poate fi contaminată cu bacterii, virusuri, paraziți și substanțe chimice toxice. OMS a mai declarat și că aproximativ 600 de milioane de persoane de îmbolnăvesc anual din această cauză.
Experții ONU trag un semnal de alarmă și susțin că în Europa este nevoie de un schimb de date mai intens. În acest caz, a fost dat ca exemplu scandalul ouălor contaminate cu fipronil din Olanda. Acestea au ajuns în mai multe țări din Europa.
Vezi și:
Alimente ultraprocesate, riscuri REALE asupra vieții oamenilor
ANM, prognoza meteo. Vremea pe o lună, schimbări anunțate de meteorologi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu