ONU a mărit ținta donațiilor pentru țările defavorizate. Total de peste 6 mld. euro

Organizația Națiunilor Unite au cerut încă 4,35 miliarde euro pentru a „proteja milioane de vieți și pentru a încetini răspândirea coronavirusului în țările fragile".

Organizația Națiunilor Unite au cerut încă 4,35 miliarde euro pentru a „proteja milioane de vieți și pentru a încetini răspândirea coronavirusului în țările fragile", conform BBC.

Anunțul a venit după ce ONU a cerut 1,85 miliarde euro într-un plan de răspuns umanitar lansat în martie, iar jumătate din această sumă a fost deja strânsă.

„Cele mai devastatoare efecte” se resimt în cele mai sărace țări

Subsecretarul Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare din cadrul ONU, Mark Lowcock, a spus că „cele mai devastatoare efecte" ale pandemiei de coronavirus vor fi resimțite în cele mai sărace țări.

„Dacă nu acționăm acum, ar trebui să ne pregătim de o creștere semnificativă în conflict, foamete și sărăcie. Ne paște spectrul mai multor situații de foamete", a explicat el, insistând pe „măsurile extraordinare" de care este nevoie.

Peste 50 de națiuni care trebuie ajutate

Nouă noi țări vulnerabile au fost adăugate pe lista de mai mult de 50 astfel de națiuni. Finanțarea este folosită pentru a cumpăra echipamente medicale pentru a testa și a trata bolnavii, pentru stații de spălat pe mâini, pentru campanii de informare și pentru a face transporturi umanitare prin avion în Africa, Asia și America Latină.

ONU transmite că donatorii, care se ocupă de propriile crize în acest moment, au strâns mai bine de 833 milioane euro pentru a ajuta cele mai sărace națiuni, însă este nevoie de o sumă de 5 ori mai mare pentru a evita foametea ce urmează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel