ONU: Iranul denunţă într-o scrisoare o acţiune americană 'provocatoare'

Donald Trump
Donald Trump

Iranul a denunţat joi o acţiune americană 'provocatoare şi foarte periculoasă' la adresa 'integrităţii sale teritoriale', după doborârea de către armată a unei drone americane în 'spaţiul său aerian', într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU şi Consiliului de Securitate, informează AFP.

'Vă scriu pentru a vă informa despre o nouă acţiune foarte periculoasă, provocatoare şi ilegală a forţelor militare americane împotriva integrităţii teritoriale a Iranului', se arată în scrisoarea ambasadorului iranian pe lângă Naţiunile Unite, Majid Takht Ravanchi. În scrisoare Iranul, care se abţine să solicite organizarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate, subliniază că nu urmăreşte declanşarea unui război, dar afirmă că 'îşi rezervă dreptul de a adopta toate măsurile potrivite împotriva violării teritoriului său, pe care este decis să îl apere în mod hotărât pe pământ, apă sau în aer'.

Ambasadorul iranian mai afirmă că drona americană doborâtă joi a realizat o operaţiune de spionaj în Strâmtoarea Ormuz şi, la întoarcere, 'a pătruns în spaţiul aerian iranian, în pofida avertizărilor radio repetate', ceea ce a determinat o ripostă din partea apărării aeriene la adresa sa, conform Reuters. Scrisoarea se încheie printr-o solicitare adresată ONU de a interveni pentru ca SUA 'să pună capăt acţiunilor ilegale şi destabilizatoare din regiunea, deja volatilă, a Golfului', scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel