Onea și Negulescu, puși sub acuzare

Șeful DNA Ploiști și procurorul Negulescu, zis "Portocală", au în acest moment calitatea de suspecți într-un dosar penal. 

Procurorii de la Parchetul General au stabilit pentru Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, dar și pentru procurorul Mircea Negulescu calitatea de suspecți într-un dosar penal apărut în urma unei plângeri făcute de Vlad Cosma. În plângere este vorba despre modul în care cei doi procurori ar fi instrumentat anumite dosare de pe rolul DNA Ploiești, despre anchete care ar fi fost făcute abuziv și despre modul în care ar fi fost falsificate anumite declarații ale martorilor, potrivit România Tv.

Scandalul apărut în urmă cu mult timp

Despre scandalul dintre familia Cosma și cei doi procurori a vorbit inclusiv șefa DNA, în urma apariției la tv a unor înregistrări făcute de politicianul Vlad Cosma din timpul în care era audiat la Ploiești. De la apariția acelor filmări, au început să fie strânse probe și au avut loc mai multe audieri de martori pentru verificarea obiectului plângerii penale făcute de Vlad Cosma.

 Participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Potrivit surselor citate, cei doi sunt suspecţi pentru participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare. Lucian Onea este citat marţi la Parchetul General iar Mircea Negulescu, vineri, conform aceloraşi surse. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat, pe 13 februarie, că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti.

"Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară - din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte", preciza comunicatul PÎCCJ transmis AGERPRES.

Precizările veneau în urma solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere în legătură cu relatările referitoare la o serie de aspecte vizând activitatea unor procurori din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA. "Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are deplină încredere că atât investigaţia penală, cât şi verificările prealabile vor fi efectuate cu profesionalism şi vor elucida aspectele semnalate în mass-media", se mai menţiona în comunicat. Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii ale procurorului-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un dosar de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Vezi si: Mircea Negulescu - Înalta Curte redeschide dosarul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel