Oncologia Cluj, achiziții de la Hexi Pharma, când Achimaş era director

Suma totală a achiziţiilor de dezinfectanţi la Institutul Oncologic ''Prof. Dr. Ion Chiricuţă'' - Cluj-Napoca de la SC Hexi Pharma în anii 2012, 2014 şi 2015 a fost de 44.446,56 lei, reprezentând 11,36% din bugetul total alocat de unitatea medicală acestor substanţe, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, potrivit Agerepres. În perioada respectivă, director general la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă" Cluj-Napoca era actualul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Potrivit MS, în luna septembrie 2015, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a fost auditat de Curtea de Conturi, rezultatul misiunii de audit fiind unul elocvent: opinie fără rezerve, relatează Agerpres.

Precizarea MS vine în urma anchetei în cazul dezinfectanţilor folosiţi în unităţile sanitare.

'În perioada 2012 - 2015 la nivelul IOCN au fost încheiate 3 acorduri cadru cu SC Hexi Pharma SRL, respectiv în 2012, 2014 şi 2015 prin procedura de licitaţie deschisă conform prevederilor OG 34/2006. În cadrul acordurilor cadru au fost încheiate 13 contracte subsecvente. Suma totală a achiziţiilor de dezinfectanţi la nivelul IOCN de la agentul economic mai sus menţionat este de 44.446,56 RON, reprezentând 11,36% din bugetul total alocat de Institut dezinfectanţilor', informează MS.

Ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la Institutul Oncologic din Cluj a fost găsită o probă neconformă şi s-a pus 'carantină' pe acel produs. 'Din 2012 până în 2015 institutul (Institutul Oncologic Cluj - n.r.) a achiziţionat de la firma menţionată prin procedură de ofertă deschisă pe SEAP, licitaţie deschisă, doi dezinfectanţi. Practic, au fost trei acorduri-cadru şi 13 contracte subsecvente. Da, a fost o probă neconformă la Institutul Oncologic Cluj. Este carantină pe acel biocid', a explicat reprezentantul MS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel