OMV Petrom, ucidere din culpă a unui copil de 9 ani. Decizia companiei cu privire la amenda penală

omv petrom
omv petrom

OMV Petrom a fost acuzată de ucidere din culpă și trimisă în judecată. 

OMV Petrom va formula apel împotriva hotărârii Judecătoriei Ploieşti privind plata unei amenzi penale de către societate pentru ucidere din culpă, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.

Băiat de 9 ani, mort

Acuzaţia se referă la un incident petrecut lângă una dintre sondele societăţii localizată în Ariceştii Rahtivani în judeţul Prahova, unde victima a fost găsită decedată. 

Compania OMV Petrom a fost trimisă în judecată, la sfârşitul anului 2015, de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în legătură cu un incident din anul 2014, când un băiat de 9 ani a murit după ce a inhalat gaze de la o sondă situată lângă localitatea Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, sondă care nu avea un gard de protecţie.

380.000 lei, amendă penală. Compania a plătit daune morale de 135.000 de euro

"În dosarul în care OMV Petrom SA a fost acuzată de ucidere din culpă şi a fost trimisă în judecată, instanţa de fond - Judecătoria Ploieşti s-a pronunţat în sensul că societatea a fost găsită vinovată de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 380.000 lei (200 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 1.900 lei). În ceea ce priveşte latura civilă, societatea a fost obligată să plătească daune morale familiei victimei în valoare totală de 135.000 euro. Instanţa a dispus şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii la sonda nr. 536 Ariceştii Rahtivani pe o perioada de şase luni de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri. Hotărârea nu este definitivă. Societatea va formula apel împotriva hotărâri", se menţionează în comunicat.

Decizia Judecătoriei Ploieşti poate fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy