Omul lui Băsescu, necruțător cu Iohannis: E incredibil

Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis pentru vizita pe care acesta o face în Bulgaria, și susține că "începem deja să ne facem de râs ca țară... E incredibil!".

"Să-mi fie cu iertare, dar două zile de vizită oficială a președintelui Klaus Iohannis în Bulgaria, aici, peste drum, este peste orice limită...

Eu înțeleg că a vrut să stea cât mai mult și a cerut să i se lungească programul, dar, să spicuiesc din programul de pe site-ul Administrației Prezidențiale, „președintele Klaus Iohannis va vizita și localităţile Plevna, Griviţa, respectiv, Pordim, locuri emblematice pentru independenţa României şi eliberarea Bulgariei"... Măi, oameni buni, astfel de vizite sunt simbolice, era suficient să meargă într-o singură localitate din cele trei importante, este drept, în istoria Războiul Ruso-Turc din 1877 - 1878 și se îndeplinea caracterul simbolic al gestului, nu trebuia să meargă în toate trei. Este și penibil în raport cu țara-gazdă, autoritățile din respectivele localități, de multe ori sărace, trebuie să facă și ele pregătiri pentru astfel de vizite, nu mai spun că asta mărește substanțial costurile serviciilor de protecție din țara-gazdă, care trebuie să se plimbe cu un președinte și suita prin jumătate de țară, apoi cazarea, mesele și restul cheltuielilor de protocol. Astfel de vizite erau specifice anilor '60 - '70, dar acum, la aproape jumătate de secol după, nu cred că se mai practică nici în țările din lumea a treia... Mai lipsesc defilările în decapotabilă pe străzi ticsite cu elevi de liceu și muncitoare de uzină...

Începem deja să ne facem de râs ca țară... E incredibil!", a scris, pe Facebook, Bogdan Oprea.

Klaus Iohannis, pentru două zile în Bulgaria

"Președintele Klaus Iohannis efectuează în perioada 15-16 o vizită oficială în Republica Bulgaria, în cadrul căreia va avea consultări cu Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, şi întrevederi cu Prim-ministrul Boyko Borissov şi cu Preşedintele Parlamentului, Tsetska Tsacheva.

Discuţiile cu înalţii oficialii bulgari vor viza identificarea celor mai bune căi de consolidare a relaţiilor bilaterale de parteneriat, cu accent pe aprofundarea cooperării sectoriale în domenii precum cel al schimburilor economice şi investiţiilor, al securităţii energetice, transporturilor şi în alte domenii de interes comun.

Citește și: Băsescu: Ponta, fără șansă în PSD cât timp Dragnea va fi președinte

Vor fi, de asemenea, abordate, modalităţile de gestionare a provocărilor complexe cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană, NATO şi comunitatea internaţională, inclusiv în Vecinătatea Estică şi în regiunea Mării Negre. Pregătirea Summitului NATO din luna iulie va avea un loc important pe agenda discuţiilor, cu accent pe întărirea echilibrată a Flancului Estic al Alianţei, inclusiv pe dimensiunea sa sudică, poziţie pe care ambele state o susţin.

De asemenea, Preşedintele României va participa împreună cu omologul bulgar la deschiderea Forumului de Afaceri româno-bulgar în vederea impulsionării acestei importante dimensiuni a relaţiei bilaterale. România este al treilea partener comercial european al Bulgariei, cu un nivel al schimburilor preconizat a ajunge, în 2016, la 4 miliarde de Euro. Programul Preşedintelui României va cuprinde, de altfel, şi vizitarea şantierului interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse, un proiect important pentru securitatea energetică a ambelor state şi a regiunii.

Totodată, Preşedintele va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Bulgaria şi va vizita liceul Mihai Eminescu, instituţie de învăţământ din Sofia cu predare intensivă a limbii române.
Preşedintele Klaus Iohannis va vizita și localităţile Plevna, Griviţa, respectiv Pordim, locuri emblematice pentru independenţa României şi eliberarea Bulgariei", se precizează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel