Omul doi din Poliția Capitalei: Mă fac dracu' de panaramă- referat DNA

Procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Roberto Ababei, fost director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB). 

În referatul prin care DNA cere arestarea comisarului șef Ababei, este menționată o discuție interceptată pe 23 iulie, în care Ababei îi solicită unui alt director general adjunct din cadrul DGPMB sprijin pentru recuperarea unor documente ridicate de anchetatori de la restaurantul deținut de apropiații săi: "v-am rugat și eu ceva... cu prietenul ăla al meu... ți-am zis că avea nevoie și ăsta de programările alea... mă fac dracu' de panaramă". Tocmai aceste intervenții i-au adus probleme, procurorii acuzândul că a intervenit pe lângă mai mulți polițiști, inclusiv ofițeri cu funcții de conducere, pentru a influența o anchetă care îi viza pe doi oameni de afaceri apropiați lui. 

[citeste si]

În 6 august, Roberto Ababei i-a reproșat aceluiași coleg, prin intermediul unor mesaje SMS, că nu l-a sprijinit: "Comisarul șef de poliție Ababei Roberto-Ștefan a avut un schimb de mesaje text, tip SMS, cu (....) , referitor la momentul la care cel de-al doilea avea să revină la birou. Întrucât directorul general adjunct (....) întârzia, tot prin intermediul unor mesaje text, de tip SMS, Ababei Roberto-Ștefan și-a exprimat față de acesta nemulțumirea cu privire la modul în care au procedat lucrătorii de poliție cu (....): M-ai spart... cu chestia aia... L-a făcut... muci... M-am făcut de panaramă (...) Cu ce te rugasem (...) Parcă... în dușmănie... Incredibil...", arată procurorii DNA în referat, potrivit Agerpres

Roberto Ababei a fost reținut, miercuri. Procurorii DNA cer Tribunalului București ca acesta să fie arestat pentru 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel