OMS şi UNICEF, apel la țările din Africa: Este o expunere sporită la violenţă şi exploatare!

Africa. Foto: https://pixabay.com
Africa. Foto: https://pixabay.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul ONU pentru Copii (UNICEF) au făcut apel joi la guvernele africane să favorizeze redeschiderea şcolilor, închise de aproape şase luni, luând în acelaşi timp măsuri pentru a evita răspândirea coronavirusului, relatează AFP.

'Închiderea fără precedent şi prelungită a şcolilor cu scopul de a-i proteja pe elevi împotriva COVID-19 le produce alte prejudicii', atrag atenţia cele două agenţii ale ONU într-un comunicat comun. OMS şi UNICEF 'le cer guvernelor africane să favorizeze redeschidere în siguranţă a şcolilor, adoptând în acelaşi timp măsuri pentru a limita răspândirea virusului'.

'La fel cum ţările deschid activitatea economică în siguranţă, putem redeschide şi şcolile', a declarat Matshidiso Moeti, directoarea regională a OMS pentru Africa. Pentru a limita riscurile, OMS şi UNICEF recomandă spălarea regulată a mâinilor, dezinfectarea şi curăţarea zilnică a suprafeţelor, instalaţii pentru apă sau chiar o bună gestionare a deşeurilor.

Consecinţele întreruperii prelungite a cursurilor sunt considerate 'grave' de către cele două agenţii, care invocă în special 'o expunere sporită la violenţă şi exploatare, precum şi sarcini' în rândul fetelor.

'Şcolile au deschis calea spre reuşită pentru numeroşi africani' şi sunt 'un spaţiu sigur unde numeroşi copii în situaţie dificilă pot să se dezvolte şi să înflorească', a spus Matshidiso Moeti, citată în document.

În Africa, activităţile economice au fost reluate de mai multe săptămâni în numeroase ţări unde majoritatea populaţiei trăieşte de pe o zi pe alta

'Impactul pe termen lung al prelungirii închiderii şcolilor riscă să îi afecteze şi mai mult pe copii, viitorul lor şi comunităţile lor', a declarat directorul regional al UNICEF pentru estul şi sudul Africii, Mohamed M. Malick Fall.

Conform unei anchete a OMS asupra a 39 din cele 54 de ţări din Africa, şcolile sunt în totalitate deschise în şase state, închise în 14 şi parţial deschise în alte 19. La 19 august, Africa înregistra un total de 1.136.405 de cazuri de COVID-19, dintre care 26.304 decese, conform OMS, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel