OMS sfătuiește PENTRU vaccinarea OBLIGATORIE. Pe cine vizează anunțul

Pexels
Pexels

OMS sfătuiește țările lumii să ia în considerare vaccinarea obligatorie. 

Țările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a declarat Robb Butler, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa, potrivit GBNEWS, citat de Mediafax. 

Țările ar trebui să ia în considerare implementarea vaccinării obligatorii împotriva Covid, a declarat miercuri directorul OMS Europa. Robb Butler susține că deși „vaccinul nu crește de fiecare dată absorbția”, țările ar trebui să se gândească la această problemă. Afirmația apare în condițiile în care oficiali din mai multe țări europene au vorbit despre vaccinarea obligatorie ca soluție pentru oprirea pandemiei.

Încrederea și incluziunea socială, în antiteză cu sfatul OMS


Robb Butler mai spune că mandatele ar putea veni în detrimentul „încrederii și incluziunii sociale”, dar insistă pentru lansarea unei largi dezbateri.

„Credem că este timpul să avem această conversație atât dintr-o perspectivă individuală, cât și bazată pe populație. Este o dezbatere sănătoasă”, a explicat Butler într-un interviu acordat Sky News.

Șeful OMS Europa este contrazis de Anthony Costello, un profesor în sănătate publică de la universitatea din Londra. Acesta a spus că măsura va fi respinsă de mulți oameni și ar putea provoca revolte. Costello a adăugat faptul că numărul cazurilor COVID în Europa este în creștere deoarece nu toți oamenii poartă mască de protecție.

România ar fi ferită de asemenea măsuri

Raed Arafat a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că România nu ar adopta măsuri ca în Austria privind carantinarea nevaccinaților, sau obligația de vaccinare în anumite situații. 

”În acest moment, la nivel CNSU, la nivelul Comitetelor, nu există o astfel de abordare în România. Sunt într-adevăr Austria şi alte ţări care discută despre partea de obligativitate şi sunt unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări acolo unde o creştere numărului cazurilor.

Noi, măsurile pe care le-am implementat, şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi datorită acestor măsuri şi că poate şi populaţia a devenit mai atentă când a văzut impactul. Trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. S-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut.

La acest moment, nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinarea obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU, conform romaniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel