OMS, șah-mat în războiul cu Trump. Documente despre coronavirus, publicate

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Președintele Donald Trump și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se află într-un conflict deschis după ce Washingtonul a acuzat OMS că a protejat China în pandemia de COVID-19.

Președintele american Donald Trump reproşează în principal OMS că a acceptat fără o analiză critică informaţiile incomplete prezentate de China în ceea ce privește COVID-19. 

Trump a acuzat OMS că este apropiată Chinei și a gestionat prost epidemia de noul coronavirus.

Actele OMS au costat vieţi omeneşti, acuză Departamentul de Stat al SUA, reproşând Organizației Mondiale a Sănătății că a privilegiat politica în faţa sănătăţii publice.

De partea cealaltă, președintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut ca pandemia de COVID-19 să nu fie "politizată".

Taiwanul a publicat dovada

În urma acestui conflict, Taiwanul a intervenit și a publicat date oficiale prin care atenționa și solicita încă din decembrie 2019 Organizației Mondiale a Sănătății informații cu privire la pericolul noului coronavirus, în urma unor informații provenite din China, precizează Fox News. În acest sens Guvernul din Taiwan s-a adresat printr-un e-mail OMS, e-mail pe care l-a făcut public.

Taiwanul acuză OMS că a mușamalizat gravitatea și răspândirea coronavirusului în încercarea de a proteja China. Chiar și în momentul în care Taiwanul a tras un semnal de alarmă și a cerut informații despre cazuri de „peneumonie atipică”. 

Potrivit surse citate, China a răspuns Taiwanului despre cazurile de COVID-19 din decembrie 2019: „Bănuim că e nu e vorba de SARS. Cu toate acestea, testele sunt încă în curs de examinare, iar cazurile au fost deja izolate”. Totodată, Taiwanul a solicitat Chinei să informeze despre  eventualele date noi relevante despre noul virus. Fapt ce știm că nu s-a mai întâmplat.

Amintim în acest sens că OMS a negat faptul că Taiwanul a alertat vreodată Organizația cu privire la o potențială răspândire a unui virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel