OMS avertizează: 30-40 mil. infectări în Africa, pandemie care durează ani întregi

Africa. Foto: https://pixabay.com
Africa. Foto: https://pixabay.com

Până la 190.000 de africani ar putea muri în primul an al pandemiei Covid-19 în cazul în care măsurile de limitare de răspândire, transmite Organizația Mondială a Sănătății.

Până la 190.000 de africani ar putea muri în primul an al pandemiei Covid-19 în cazul în care măsurile de limitare de răspândire, transmite Organizația Mondială a Sănătății, conform BBC. Noua cercetare prezice și o epidemie prelungită, de-a lungul mai multor ani.

„Este posibil să ardă la foc mic în epicentrele de transmisie", a spus conducătorul OMS Africa, Matshidiso Moeti. Acest tipar mai lent și mai împrăștiat al transmisiei africane diferențiază Africa de celelalte regiuni, explică experții OMS.

Morți puține când raportăm la numărul de cazuri

Alți factori luați în calcul sunt populația mai tânără a continentului care „a beneficiat de controlul bolilor transmisibile precum HIV sau tuberculoza", dar și de rate ale mortalității mai scăzute.

Avertismentul OMS vine în momentul în care cea mai populată națiune africană, Nigeria, pe lângă altele precum Africa de Sud și Coasta de Fildeș, au început să relaxeze măsurile de restricție.

Studiul arată că între 29 și 44 de milioane de oameni din regiunea africană de care răspunde OMS ar putea fi infectate în primul an al pandemiei. Între 83.000 și 190.000 de africani ar putea muri în aceeași perioadă, mai avertizează cercetare.

30-40 milioane de infectați la un miliard de oameni

Estimările se bazează pe modelul predicției și se concentrează pe cele 47 de țări din regiunea africană de care este responsabilă OMS, cu o populație totală de un miliard – Egipt, Libia, Tunisia, Maroc, Eritreea, Sudan, Somalia, Djibouti nu sunt incluse.

Pe tot continentul african, mai bine de 2.000 de morți cauzate de coronavirus au fost înregistrate de Centrul Africii pentru controlul și prevenirea bolilor. Prin comparație, 140.000 și-au pierdut viața în Europa de Vest, unde virusul a apărut cu câteva săptămâni mai devreme.

„Covid-19 ar putea deveni un lucru permanent în viețile noastre în cazul în care guvernele nu iau măsuri de protecție în regiune", a spus dr. Moeti. „Avem nevoie să testăm, să urmărim, să izolăm și să tratăm".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel